Stallet mm...

I dag åt vi pizza till lunch o det var gott ;) Sen tittade jag på fälttävlans-hoppningen i OS och GRATTIS till svenskan Sara Algotsson Ostholt som tog individuellt OS-silver i fälttävlan!!!!!!!!! En rivning ifrån ett guld... När mamma kom hem åkte vi till stallet och skulle rida ut, mamma skulle rida. Men när vi väl skulle ge oss av så började det regna så det slutade med att jag red lite i ridhuset. Typ bara kände lite på båda siorna så han var mjuk och tränade mycket på halt och rygga utan att ta för mycket i munnen och det gick jättebra!! Det känns som att jag bli bara bättre, modigare, lugnare och mera säker för varje gång jag rider!!
Jag har många gånger tänkt att ge upp helt och hållet och känt att Wincent och jag inte passar ihop men denna bild stämmer helt in på hur jag tänkt många gånger och nu har det ju lönat sig då det bara går framåt just nu!!!
 
 
 
 
 

Dagens ekipage!

Dagens ekipage går till...
 
Frida Thorstensson och hästen May-Bee!! Frida och hennes mamma har precis köpt May-Bee så just nu håller de på att känna in varandra då Frida inte ridit henne så mycket innan.

Nyduschad!!

Har just kommit ut ur duchen och sitter nu lite vid datorn... Har inte så mycket att skriva om men vill ändå uppdatera er, så nu vet ni att jag har duschat ;P Önskar däremot att vi hade ett badkar för det saknar jag från förra huset, men det går inte med våran värmepanna eller nåt sånt...
 
Typ nåt sånt här kanske;
090508-badkar02
 Haha
 
Fast dessa badkar är nog mera min stil (fast skon var väldigt cool ;P):
 
 
Ett runt badkar vore häftigt men jag bara ääälskar badkar med TASSAR!!! Vill absolut ha ett sånt nån gång asså!!! Det med silvertassar var ju helt awesome!
 
 

Stallet osv...

Hej! Idag gick jag upp typ vid nio och åt frukost. Sen tog jag det bara lungt ett tag. Sen gick jag ner till mormor som skjutsade ut mig och kusinen Frida till stallet. Vi va där själva för mamma har börjat jobba nu. Vi tog med Wincent till ridhuset. Först tänade vi lite frihetsdressyr bla. att han skulle gå efter över den stora vattenmattan. Sen ställde vi i ordning löshoppning och det slutade med att han hoppade 80cm, duktig kille ;D sen plockade vi undan allt och Wincent typ skrittade av sig själv och gick omkring och bet lite i ett par sockerbitar och bommar och även i grimskaftet ;P
 
Hoppas kunna fota nån gång när vi löshoppar! Får se när det blir ;)

Fin text!!

Här kommer en text som är tagen från http://stinakrook.blogg.se/ !! När jag läste denna texten kände jag igen mig i allt, så läs denna och vi hästmänniskor ska vara stolta sådana!!!

 

Man får ofta höra hur starka hästmänniskor är, vilka bra ledare de blir och hur svårt det är att sätta sig på dem. Om jag hade fått höra det när jag precis började på ridskolan vet jag inte om jag hade trott på det. Dels för att jag inte var mer än fem år gammal och dels för att jag inte överhuvudtaget förstod vilken fantastisk värld jag var på väg att ta mig in i.

Vi hästmänniskor har upplevt mycket mer än standardsvensson. Vi vet hur det är att ramla av tio gånger under samma ridlektion, men ändå ta sig upp i sadeln en elfte gång. Kanske var det inte för att man ville, kanske var det inte för att man kunde. Det var för att man var tvungen.

Vi har känt känslan av att inte riktigt vara förstådda och har kunnat gråta ut i en varm hästpäls. Vi har lyckats överlista ett djur på över 600 kg och fått det att utföra det vi ber om med glädje.

Vi har låtsas som att vi inte bryr oss om alla hamburgerskämt, men stilla gråtit på insidan av att någon kan få för sig att säga så om någon annans bästa vän.

Vi har styrt mot banans högsta hinder och blundat för att sedan öppna ögonen och inse att vi befinner oss på andra sidan. Vi har helt och hållet lagt våra liv i fyra hovar och aldrig någonsin blivit besvikna på resultatet.

Vi har smygit in i stallet en sen natt för att kunna öppna upp våra hjärtan för den som lyssnar allra bäst. Vi har tittat in i ett par mörka ögon och inte sett något annat än obegränsad kärlek.

Vi har varit med om att mista våra bästa vänner, men ändå fortsatt leta efter nya helt enkelt för att vi vet hur mycket det ger tillbaka och inte kan föreställa oss vilka vi skulle vara utan dem.

Vi har skrattat, vi har gråtit, vi har skrikit och vi har förlåtit. Vi har lärt oss tala ett helt nytt språk och vi har lärt oss lyssna med öron som vi inte ens visste att vi hade.

Vi har haft turen att lära känna det mest fantastiska som någonsin skapats och vi har älskat varenda sekund i hästarnas närhet. 

Stå på er, hästtjejer, hästkillar, hästgubbar och hästgummor.
Jag tror nämligen att vi allihop är något alldeles extra

Dagens ekipage!

Dagens ekipage går till...
 

Halloj!!

Hejsan allihopa!! Jaa somsagt så var vi på visingsö i förrgår och det var suuupermysigt. Hade kunnat gå omkring där en hel dag o bara titta o njuta!!! I går åkte jag ut till Julia på förmiddagen och sov över hos henne. På kvällen då tog vi en ridtur på det två ponnyerna på deras gård. (Ebbas och Julias ponnyer) Vi hämtade dom och satt up direkt utanför hagen och red barbacka med endast träns, flugtäcken och flughuvor ;P hihi Det var jättehärligt! På kvällen åt vi mat hos Julias mormor och morfar och det var supergott; grillad fläskfilé med klyftpotatis, kantareller och bearnaisesås!! I dag åkte Julia mä oss till Wincent på förmiddagen. Först red jag dressyr i ridhuset och det gick jättebra!!! Sen tvättade vi manen och svansen superduper-ordentligt och hade i massa pälsglans så nu är han ren och fin, ser ut som en sagohäst!!! :D Morfar kom förut med svamp så ikväll blir det nog svampmackor, mumms!! Kommentera om ni vill bli dagens ekipage och se till att jag kan få tag i bilder på er!! ;D Finingen för ett tag sedan mä sin nya lädergrimma!!

Dagens ekipage!

Dagens ekipage går till...
 
Victoria Nyrop Sjörén och D-ponnyn Silverado!! Victoria har inte haft Silver så länge men dom har ändå kommit långt. De tränar både dressyr, hoppning och terräng.

Dagens ekipage!

Dagens ekipge går till...
 
Nicole Olsson och den fina, snälla Donervill (Donne)!! Nicole rider bara Donne ibland åt en annan familj. Nicole ska hoppa in Donne åt dom då han endast rids dressyr nu.

Dagen...

Skriver inte så mycket nu då jag är ganska trött osv... Har i allfall varit på Visingsö och i gränna i dag, kuuul!! Åkte remmalag i ca en timme på Visingsö och det var supermysigt!!! Skriver mer i morgon o tänk på att varje dag klockan 12.00 kommer Dagens ekipage!!! ;D

Dagens ekipage!

Dagens ekipage går till...
 
Johanna Edvardsson och D-ponnyn Arda´s Sprinter!! En connemara som Johanna har tränat och tävlat mycket dressyr med.

Dagens ekipage!

Dagens ekipage går till...
 
Sofia Collman och hästen Arezzo!! Dom tränar och tävlar mycket dressyr och passar bra ihop!

Ang dagens ekipage...

Från och mä idag kommer dagens ekipage ut varje dag klockan 12.00!! ;D

God morgon!

Just nu sitter jag i en fotölj och gör typ ingenting. Tror tt det mest blir att ta det lungt i dag, en sväng till stallet oxå nån gång under dagen. Tänkte sno min kompis idé och börja med dagens ekipage (häst och ryttare asså) Både folk jag känner och folk som jag inte känner men som är värda det ändå ;D Det första kommer nog upp i dag;D

Sommar...

Äntligen har det varma vädret kommit hit!! Men med det också en massa odjur... I dag var vi en sväng i stllet där min kusin Frida har sin häst och hälsade på. Dom har tre föl där varav den yngsta bara är fem dagar gammal och dom är så söta alla tre!!! Ska till stallet en snabbis sen bara och kolla till dom, annars blir det nog mest slappa i dag ;)

Ett år!!!

I dag är det exakt ett år sedan vi skrev på kontraktet och fick hem Wincent!! Känns helt otroligt vad fort tiden har gått!!
 
Ska försöka ladda upp filmen jag har gjort men just nu går det inte...

Tja!!

Jaa nu fortsätter jag berätta där jag slutade sist: Efter att vi hade varit hos Mia så åkte vi hem och drog till stallet och kollade till Härjulfs sår... Sen drog jag och två kompisar till mariehovssjön och badade, det var jättehärligt!!! I går var jag, mamma, Frida, hennes mamma Carina och Mia på Sharpman och Hööks!!! Handlade mest lite smågrejer men det blev lite pengar ändå... Men kul vare! Sen hängde Frida med till Wincent och jag red o mamma o hon gick brevid, en sväng typ till sjön. Nu ska vi snart till farmor o farfar o fika då farmor har namnsdag idag ;D Bloggar kanske mer ikväll ;)

Är på Topp!!

I dag har , precis som i går, varit en toppendag!! Först på förmiddagen bara lite slappa o njuta av vädret typ. Sen åkte vi till en kompis o tittade på lite hästgrejor och hälsade på deras supersöta kattunge Frissan;) Datan stängs av snart så berättar mer imorgon!!!!! ;)

Lite snabbt bara ;)

Lyssna på denna och läs texten NOGA!! En riktigt stark och bra låt!
 
http://www.youtube.com/watch?v=snNETBI2ILo
 
Ville bara säga en gång till att i dag var verkligen ett av de bästa ridpassen någonsin med Wincent och jag har fortfarande den där superhärliga känskan i magen när allt bara går uppåt mot toppen!!! :D Hade verkligen inte kunnat gå bättre!!!! :D <3333333333

Update...

Hej! På förmiddagen idag var jag, mamma, och brosan med min moster och två kusiner på badet en stund, kul men kallt!! Sen åt vi raggmunk mä lingonsylt och bacon vilket var jättegott!! Sen åkte mamma och jag till stallet och red. Det gick superduperbra!!! Det är såna ridpass som verkligen gör en lycklig och varm i hela kroppen!! (även om jag var rätt varm av solen då ;P) Såna vill vi ha fler av!!!! När vi kom hem bytte jag bara om så åkte vi ner till konfekthörnan och köpte glass, mums!! Sitter nu i soffan och tar de lugnt bara, kollar lite bloggar och fb osv. I morgon blire att åka till en av mammas kompisar och fika o titta på lite hästgrejor och gosa med en supersöt kattunge!! Ska även gå en promenad mä pickninck mä några tjejkompisar och på måndag blire Sharpman!! Hare gött!!!

Bildbomb på Södergårds Salsa!!

 
Dom kommer lite i oordning men men... Detta är min kompis julia´s ponny, läs hennes blogg: edvardsson.blogg.se!!!!!

Skriver...

Asså har inget att skriva om så det blir dålig update hela tiden för när jag väl skriver så blir det bara halvbra liksom... Men jag fortsätter, för jag ska inte ge upp!!!
 
En klockren bild!!!
 
Om det är nåt ni verkligen vill, bry er inte om vad andra säger och tycker. Gör det ändå och visa att du kan och att det går!!!

Läs denna blogg!!

Länkar nu en blogg som jag verkligen tycker att ni ska läsa. Läser den typ varje dag så lääääs:  
http://finest.se/linaaxmacher  Läs, läs, läs!!!!

Ny update!!

Hej nu kommer lite uppdatering om vad jag har gjort i går och i dag. I går kom Ebba och vi åkte till stallet. Vi tog in Wincent i ridhuset och började med att för första gången longera honom. Det gick jättebra för att vara första gången och det funkade i både skritt, trav och galopp ;D Sen ställde vi fram ett litet sockerbitshinder och löshoppade bara lite på det och det gick oxå bra!! När vi plockade undan följde Wincent efter Ebba som en liten hund, gullis;) I dag kom Ebba igen och vi åkte ut till stallet i dag med. Vi gjorde ungefär samma sak idag; Jag longerade lite och galopperade hohom i högervarv då han har lite svårt med det. Sen satte vi upp två hinder läns ena långsidan och typ band i mellan som löshoppning. Första hindret låg på typ 20-30cm och det andra höjde vi succesivt. Vi slutade på 70cm vilket är nytt höjdrekord för Wincent då han bara har hoppat typ två gånger tidigare (en gång löshoppning och en gång när jag red).  Är jättenöjd över min lilla älskling!! Sen gosade vi lite med några av dom andra hästarna och sen åkte vi hem. Nu har Ebba åkte hem och jag sitter på altanen och skriver lite och pappa fixar coca cola till mig ;) Hare gött allihopa!!

Dumma mobil!!

Har varit lite dålig med update men min mobil är helt störd så det går inte att blogga från mobilen alls!! :( Hoppas ni har överseende med detta men jag ska försöka bli bättre. I går var jag i stallet med min moster. Först åkte vi till hennes kompis stall och hälsade på. Sen vidare till hennes häst och pyssla och gosa med henne och sen åkte vi till Wincent. Jag red i ridhuset men tillslut blev det väldigt fullt, fyra hästar i vårat lilla ridhus varav jag och en till red och två longerade så det var lite trångt. Men jag är väldigt nöjd över min ridning med tanke på dessa förutsättningar och det var jättebra socialträning för Wincent. I dag hoppas jag att Ebba kommer och hänger med mig till stallet, kuuul!! ;D Här är Ebbas blogg, ni kan ju läsa om ni vill : http://ebbabergendahl.blogg.se/   Ha en bra dag, får se om det blir nån inställd eller så under dagen ;)

@ mosters place

Sitter nu hos min moster och bloggar lite från deras dator. Mamma och pappa hjälper till att måla deras hus och jag tar hand lite om deras hund Ove ;D Blir nog nån mer bloggning under dagen eller i kväll!! 

Kolla in!!

http://www.youtube.com/watch?v=pXJ-aCpwIK8
 
Titta på denna video nuuuuu!!! Ibland kanske man måste pausa för att hinna läsa vad som står men titta på den och tänk efter!
 De flesta hästmänniskor håller nog med till hundra procent!!!

God morgon!!

Hej! Det var meningen att vi skulle cykla till stallet vid halv  tio så vi skulle hinna rida innan vi måste hem och förbereda inför kvällen då vi får gäster. Men jag vaknade vid tio i tio och då var inte nån annan vaken än :O Så det blir inget ridande idag :( Somsagt i kväll kommer min kusin och hennes föräldrar på middag hos oss, kuuul! Får se om det blir nåt mer inlägg i dag, kanske nåt inställt eller så ;)

Frågestunden!?!?

Ställ massa frågor nu är ni snälla så svarar jag på dom direkt när jag ser dom!!!!!

Förlåt!!!

Asså förlåt för jättedålig update dom senaste dagarna!!! Har inte haft tid (eller, tagit mig tid) och jag vet heller inte riktigt vad jag ska skriva om mer än typ min vardag... Nu ska ni i allfall bli lite uppdaterade: I går var vi i stallet tidigt och red ut, ca två timmar. Sen gick jag till alboga en sväng och sen hemma tog jag det mest lungt. Och på kvällen åt vi GODIS!! I dag har jag varit på alboga nästan hela dagen. Jag har hjälpt alla barn på ridlägret att fläta svans, man och pannlugg på deras hästar. Dom hade nämligen uppvisning i dag för föräldrarna. Sen var jag med en tjej när hon red på en häst som hon hyrde och nu sitter jag här hemma och skriver till er ;D Kommentera vad jag ska skriva om så att bloggen blir bättre. Måste hinna fixa headern oxå!!!

Update;)

Sorry att det blev så dålig update igår. Hade fullt upp och hann inte heller fixa några instllda :( Nu kommer lite om i går och i dag: En väldigt lyckad klassfest i går! Blir ju alltid lite rörigt o så när man är så många men det var superkul!!! I dag har vi varit i stallet en sväng och ridit ut en liten bit. Det var skönt, men alldeles för mycket insekter... Ska till stallet tidigt i morgon och sen tänkte jag cykla bort till alboga och hjälpa till lite på ridlägret;) Julia ska försöka skicka bilder från ridlägerdagarna med bästaste Peter så om hon lyckas så lägger jag ut några i kväll eller i morgon;D

Lite planer för dagen....

I går gick vi en promenad med Wincent längs kanalen och tittade på båtarna :P Han är så nyfiken på dom och skulle nog gjärna hoppa i en om han fick :P Ska ju ha klassfest i dag så strax ska jag städa, blåsa ballonger och duscha osv... Hörs kanske senare eller i morgon ;D

Svacka....

Det känns som att jag har hamnat lite i en svacka inom ridningen och har legat där ett par månader nu... :( Jag har blivit räddare och fegare och mycket mera osäker. Har brytit ihop flera gånger och tyckt att jag själv är värdelös och allt bara går åt skogen. Har många gånger bara velat sluta. Tänkt att, varför förtsätter jag kämpa egentligen? Varför inte bara ge upp??
 
Sen tittar jag Wincent i ögonen och där finns svaret. Det finns nåt inom den där hästen som gör honom så speciell. Även om det har gått mestadels nerför den senaste tiden mellan honom och mig så finns det nåt som säger att vad som än händer så måste vi fortsätta kämpa, får inte ge upp!! NU, äntligen känns det som att det har tagit en vändning och nu vet vi hur vi ska gå tillväga med saker och ting. Om det inte hade varit just Wincent utan en helt annan häst men som hade funkat exakt likadant och vi hade haft samma brister, då hade jag gett upp den hästen för längesen och letat efter en ny. Men nu är det Wincent vi pratar om och honom tänker jag kämpa för, för jag vet att det kommer bli hur bra som helst, bara det får ta den tid det behöver.
 
Om vi bara ger det lite tid och tålamod så kommer det bli toppen, vi måste bara fortsätta kämpa. Och framförallt kämpa med det som behövs just nu. Just nu är det inte att träna en massa dressyr och hoppning och börja tävla om typ en månad som gäller, utan vi måste börja i rätt ände. Nu känns det som att vi är på banan igen och den här gången "på rätt plats i loppet". Jag har ridit ganska många olika hästar och ett fåtal har jag verkligen fastnat för. Men alla dessa hästarna har varit så mycket lättare än Wincent. Många gånger har jag gillat andra hästar som jag ridit men det finns bara EN enda häst utom Wincent som jag har ridit som jag verkligen älskar och som jag lätt skulle köpa om jag hade råd. Men sålänge jag bara har råd med en häst så är det Wincent som gäller, för honom lämnar jag aldrig!!  

Läääääääs!!!

Läs detta inlägg och kolla på videon!! Är du hästmänniska så håller du nog med och om inte, ta dig en stund att tänka lite.... ;D Mycket bra skrivet!!!
 
http://vmryttare.blogg.se/2012/july/have-you-ever-risk-your-life-for-a-sport.html#comment

Dagen:

God morgon!!
När jag gick upp för nån timme sen var det strålande solsken men nu är solen visst borta... Pappa och brorsan är och bär den sista veden och sen ska dom/vi åka till stan. Får se om det blir att bada nåt idag. Ska till stallet i kväll typ och rida en långsväng i skogen och klättra i backar och mycket "trav-intervaller" så sammanfattat blir det muskelbyggning och lite konditionsträning ;)  Vet inte vad jag ska skriva om så kommentera vad ni vill läsa om så det blir mer update!! :D 

Världens bästa 9B!!

På tisdag ska min klass ha klassfest här hemma hos oss (alla som kan) och det blir awesome!! Känns skönt att ha hamnat i en så bra klass :D men vi har tyvärr bara ett år kvar tillsammans:( Här kommer lite bilder på nästan alla mina klasskompisar:
 
 
 
Hare gött!!
 

Frågestund!!

Tänkte ha en liten frågestund här på bloggen och den/dom som skriver mest frågor blir länkade!! Fråga på nu!!!

Varit i stallet...

Sitter nu inne och skriver då det regnar ute :( Har varit i stallet i dag så en av kusinerna fick rida lite. Vi hälsade även på shettisarna Jazz och Ukama, myyysigt!! Har inte så mycket att skriva om så kom gärna med tips på vad NI vill läsa om här på bloggen ;D
 
Lite bilder på hästarna som jag tog för ganska länge sen:
 
Jazz:
 

Ukama:
 
Wincent:
 
Kommer nog nåt mer inlägg under dagen men skriv vad ni vill läsa om så blire bättre update!!! :D
 
 
 
 
 

Lite bilder osv...

Hann inte skriva mer i går efter hööks så här kommer bilder på vad jag köpte:
 
En grimma med tillhörande grimmskaft till Wincent:
            
 
Ett likadant sett i andra färger till min kusin och deras ny häst:
 
 
 
Och en glansspray:
 
 
Väntar nu på att kusinerna kommer så ska vi på bio och se Ice Age 4 i 3D :P
Wincent har fått hovarna verkade i dag så nu är de fina igen!!
 
 
 
 
 
 
 

Bloggar

Här kommer några av dom bloggar som jag läser typ dagligen, läs dom!!
 
http://edvardsson.blogg.se/
http://blogg.improveme.se/linaaxmacher/
http://vclj.devote.se/
http://nellieberntsson.se/
http://linnolsson.se/
http://fotokusar.blogg.se/
http://fthorellgranlund.blogg.se/
 
Detta var bara några av dom men det kommer fler en annan dag;)

Städat...

Har just städat mitt rum och ska snart åka till stan. Ska till hööks och köpa grimma och glansspray. Bilder kommer nog senare;) Blev inget av att hälsa på Peter i går så får se om jag tar en sväng idag om det inte regnar massor. Imorgon kommer kusinerna hit och sover över ;) Hörs!!

Trött

Ligger i soffan och skriver nu. Har burit ved hos farmor och farfar och det var jobbigt!! Ska nog inte göra jättemycket mer i dag förutom att åka till stallet. mamma ska rida dressyr i ridhuset i dag och träna upp Wincents höger-galopp lite ;) Träffade honom i tisdags men det känns som en hel evighet... Saknar lilla Peter!! Men jag kaaaanske cyklar/går upp en sväng och hälsar på honom i hagen ikväll. Har tyvärr inga bider på honom än men det kommer hoppas jag.  

Ridläger!!!

Är verkligen besviken på mig själv för att jag inte har skrivit alls sen i måndags men nu ska jag updatera er lite igen!! Har ju varit på ridläger tisdag och onsdag och det har varit toppen!!!! Har haft en D-ponny som heter Peter och han är min favvo-häst nu, efter Wincent såklart <3333333 Peter är jättemysig och underbar att pyssla med och rida både dressyr och hoppning och om jag hade haft råd så hade jag köpt honom direkt och haft två hästar!!! ;) Ska updatera bättre nu, lovar att jag ska försöka i alla fall :P Om ni undrar nåt om ridlägret eller nåt så fråga på, kommentar bara! I morgon ska vi bära ved hos farmor och farfar... Updaterar nog imorgon hoppas jag!! :) 

Hemma igen

Har nu kommit hem från kusinerna. Deras hyr-kaniner Fiffi och Annabella var så himla söta!! Vi såg även en jättestor svart huggorm hos dom, usch! Ska lägga mig hyfat tidigt ikväll för i morgon taggar vi ridläger!!!! :D Blir nog mera update i morgon kväll.

Önskeinlägg, om Wincent

Här kommer ett önskeinlägg från förr bloggens "önskestund" om min D-ponnyvalck Wincent. Han är en Haflinger som i år fyllde 6år. Han är väldigt snäll att pyssla med, sålänge man själv är lugn och snäll mot honom. Han är väldigt social och nyfiken. Vi har bara haft honom sen typ Juli-Augusti förra året så vi håller på att lära känna varandra och ska snart börja träna för Wanja Landh.
 
Det hela började med att mammas ny jobbarkompis hade ett gäng hästar; två ston med varsitt föl och tre valacker. Hon undrade då om vi/jag ville komma dit och rida Wincent och det ville jag ju så det gjorde vi. Vi åkte dit ett par gånger och red men det tog nästan en timme och åka så det blev för mycket att sitta och åka flera gånger i veckan.
 
Dom kände en tjej som ville köpa Wincent så han fick flytta dit på prov ett tag. När han var där på "prov" så fick han in en pinne i ögat och fick åka hem igen och gå med silvertejpad flughuva på sig ett bra tag för att det inte skulle bli värre och så behandlade dom honom med nån salva eller vad det var.  Han fick då bo kvar där han bodde men dom hade ju inte riktigt tid att rida honom då de satsade på de andra två som tävlingshästar inom western.
 
Vi fick då förfrågan om vi ville prova att ta hem Wincent till oss. (Då bodde vi på samma gård som Julia och hennes familj och hon och Ebba hade ju just hittat varsin häst så vi tänkte att då kunde dom gå ihop alla tre.) Wincent kom till oss en vecka efter att Salsa och Toy hade kommit och vi släppte ihop honom med Salsa först och det gick bra, dom hälsade lite och sen gick dom åt varsit håll typ. Sen kom Toy in i hagen och då blev det kaos. Toy ville skydda Salsa och började springa mot Wincent och sparka så han fick sår från Toy´s skor. Sen gick wincent i väg och vi gick in efter ett tag och fikade.
 
När vi satt och fikade kom Julia upp och sa att Toy stegrade mot Wincent(!!!) Vi kom ner och det slutade med att vi fick ta ut Wincent ur hagen igen. Han hade lite rivsår runt ögonen från sömmarna men inte så farligt. Vi fick dela av hagen så Wincent fick gå själv och hålla hästarna ifrån varandra :( Wincent försökte ta sig in till de andra och gillade inte alls att gå själv... 
 
Vi kom på att vi kunde köpa en shettis som kunde gå ihop med Wincent så kunde alla dela på den. Då kunde Ebbas och Julias småsyskon rida på den och Wincent slapp gå själv. Men det vill inte dom andra sen, så det blev inget av.
 
Wincents förra ägare hade just flyttat sina hästar närmare så vi bestämde oss för att flytta tillbaka honom dit fast han fortfarande skulle vara våran. Dit tog det bara typ 25 minuter med bil. Sen flyttade vi så då blev det bara ca 10-15 minuter med bil. Det var bra och vi stod där hela vintern men den största nackdelen där var att det inte fanns nån ridbana eller nånstans att rida ordentligt mer än att rida ut lite... Och så blev det ju så mycket bilåkande hela tiden. Vi fick höra om att det fanns en lösdrift ganska nära där vi bor och det vore ju toppen för Wincent är van vid lösdrift och älskar att vara ute dygnet runt. Vi flyttade honom dit och det funkade bra, alla hästarna kom överens. Nu står han kvar där och det funkar bra än sålänge och den största fördelen är att det finns två ridbara ridbanor och ett ridhus, och fina skogsstigar!!
 
Vi har haft en lång resa på relativt kort tid ihop med Wincent med mycket starka känslor och en hel del tårar inblandade men jag tänker kämpa för att det ska fortsätta framåt. Jag har inte gett upp än och tänker inte göra det än på länge heller vad som än händer!! För det kan nog inte bli värre än vad det redan har varit... 
  Så fortsätt kämpa, det gjorde jag!!

Snabbis bara...

Sitter i soffan och har precis ätit mat. På förmiddagen red jag Wincent i ridhuset och det gick toppen!!! Nu ska vi till kusinerna. Chiaoo! ;D

Tjaoo

Gör typ ingenting. Har just skrivit ett hemligt tidsinställt som kommer imorgon ;) Ett långt inlägg om...... Hihihi

Nystartad blogg!!

Har nu bytt från bloggo.nu till blogg.se. MIn förra blogg: www.pappasfjortis.bloggo.nu. Har inte tagit mig tid att fixa nån vidare header än men det kommer... I dag har jag ridit ut i skogen på Wincent i typ två timmar. Det var skönt men det var lite för mycket "flygdjur" såsom blinningar, flugor mm. När vi kom tillbaka till stallet så tvättade vi Wincent med schampo så han blev lite renare i alla fall. Sprutade även med flugsprayen över typ hela honom så flugorna håller sig borta. Sen när han kom ut i hagen igen så rullade han sig nästan direkt... I morgon ska vi till våra kusiner och hälsa på. Min bror och eventuellt mamma ska klippa sig där då min moster är frisör.
 
Denna kommande vecka blir det mycket fysisk träning för min del. I morgon ska jag rida dressyr på Wincent, på tisdag och onsdag ska jag och Julia, min syssling på ridläger (två pass ridnig per dag), onsdag eftermiddag ska jag rida dressyr på Salsa (Julias ponny), på torsdag ska jag hoppa med Salsa, på fredag ska jag försöka hinna rida dressyr på både Wincent och Salsa (blir ju lite mycket åkande fram och tillbaka men men...) och så ska jag troligtvis rida Wincent lördag och söndag oxå!!  Anledningen till att jag rider Salsa denna vecka är att Ebba, som har den andra hästen i deras stall, är i Turkiet. Då ska Julia rida hennes häst Toy och då passade
 jag på att få rida Salsa lite så Julia inte behöver rida båda två.  
 
 

aallroundgirl.blogg.se

På denna blogg skriver jag om min vardag och mitt liv med hästar, familj och vänner!! Read And Enjoy!!

RSS 2.0